Erdek Şehitliği'nde yine müftü olayı

Erdek Şehitliği

Müftü İsmail Yalçın:”Buradaki mezarların Kıble'ye bakıp bakmadığını belirlemek için alet getirelim”





30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı içinde yer alan şehitlik ziyaretine yine Erdek Müftüsü İsmail Yalçın damgasını vurdu.

Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Alb. İskender Tunaboylu ile siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşların ziyareti sırasında Müftü Yalçın, buradaki mezarların Kıble'ye değil, Kudüs'e baktıklarını öne sürdü.

Bazı vatandaşların, bunu nereden bildiğini sormaları üzerine Müftü Yalçın, Bunu öğrenmek kolay. Günümüzde bunu belirleyecek çok duyarlı aletler var. Onlardan getirerek, durumu belirler ve mezarların yönünü Kıble'ye döndürebiliriz” diyerek, ziyarete katılanları şaşırttı.

Bu arada, Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Alb. İskender Tunaboylu'nun, Müftü İsmail Yalçın'a hitaben, Ne fark eder ki? Önemli olan niyet değil mi?” diye sorması üzerine Müftü İsmail Yalçın'ın, Tabii ki, niyet” demek zorunda kaldığı dikkat çekti.

Ardından, şehitlikte yer alan Şehit Jandarma Yüzbaşı Selim Özdemir'in mezarı önüne gidildi. Müftü Yalçın', burada Kur'an'dan bölüm okumadan, sadece dua ettirdi. Bu alışık olmayan durum da gözlerden kaçmadı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli